Boğaza deniz dolmuşları geliyor. 09 Temmuz 2024

Boğaza deniz dolmuşları geliyor.

ŞEHİR HATLARI’NIN YENİ DENİZ DOLMUŞLARI 15 TEMMUZ'DA SEFERDE

Şehir Hatları tarafından Haliç Tersanesi'nde inşa edilen 3 yeni deniz dolmuşu, 15 Temmuz'dan itibaren İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında hizmet vermeye başlayacak. Haliç Tersanesi’nde düzenlenen törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Şehir Hatları Genel Müdürü Ercüment Güldik ve davetliler katıldı.

 

TARİHİ TERSANE YENİDEN HAYAT BULUYOR

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi'nin yeniden fonksiyon kazandığını ve burada kültür, sanat ve eğitim etkinliklerinin yanı sıra imalat çalışmalarının yapıldığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul’un simgesi olan vapurların yaşatılması için çalıştıklarını ifade ederek, “Deniz dolmuş ve deniz taksi gibi yeni araçların burada üretilmesi, deniz ulaşımının sürdürülebilir stratejilerinin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor,” dedi.

 

DENİZ ULAŞIMI İÇİN YENİ STRATEJİLER

İmamoğlu, deniz ulaşımındaki hat ve sefer sayılarını artırdıklarını, İstanbul’un trafik sorununun çözülmesinde denizin daha etkin rol alması için çalıştıklarını söyledi. Deniz dolmuşlarının verimlilik ve kaynak tasarrufu amacıyla yolcu yoğunluğu düşük hatlarda kullanılacağını belirten İmamoğlu, gemilerin çevre dostu ve düşük emisyonlu olduğunu vurguladı.

 

İLK DENİZ DOLMUŞLARI DENİZE İNDİRİLDİ

Törenin ardından “Haliç-1”, “Haliç-2” ve “Haliç-3” isimli deniz dolmuşları denize indirildi. İmamoğlu ve protokol üyeleri, “Haliç-2” deniz dolmuşuyla Haliç Tersanesi’nden İBB İletişim Koordinatörlüğü iskelesine kadar tur attı.

 

YENİ DENİZ DOLMUŞLARI YOLDA

Toplu ulaşımda kullanılmak üzere ilk etapta 7 deniz dolmuşu üretimine Mart ayında Haliç Tersanesi’nde başlandı. Üretimi tamamlanan 3 deniz dolmuşu İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında sefer yapacak. Her biri 33 yolcu kapasiteli olan deniz dolmuşları, kompozit malzemeden vakum infüzyon yöntemiyle üretildi.

Seferler 15 Temmuz’da Başlıyor

15 Temmuz Pazartesi günü seferlere başlayacak deniz dolmuşlarında, Şehir Hatları’nın mevcut ücret tarifesi uygulanacak.